Followers

Wednesday, 1 February 2012

Ban Pecah...dipinggir pekan

Salam...

Bila kami membuka mulut tentang Ban Pecah ni..mesti terkeluar cerita asal-usul kejadian ban pecah ni, kenapa terjadi ban pecah...mengikut sumber-sumber yang boleh dipercayai....kata mak lagi... Ban Pecah ini dulunya adalah sebuah penempatan dan juga terdapat sawah yang begitu luas...kalau para readers boleh fikirkan..gambar dibawah..bayangkan hujung sekali yang dekat titik lenyap garisan antara laut dan langit itu dulu adalah kawasan penempatan kampung, namun seorang yang tamak harta telah menipu harta anak yatim lalu dengan kuasa ALLAH s.w.t, Dia telah menurunkan satu bala bencana yang merupakan ombak besar lalu memakan segala penempatan disitu...so yang tinggal hanyalah seperti digambar ini.

Sekarang ni..ban pecah menjadi tempat popular dikalangan muda mudi di kampung aku ni. Kawasan ni diistiharkan kawasan merendek(dating) yang paling aktif dikala ini. Bukannya setakat muda-mudi, budak skolah pun turut serta..haish

di Ban pecah ini juga popular dengan masakan KARI IKAN SEMBILANG...masak aku ngidam dulu, port ni la yang aku selalu terhegeh-hegeh datang untuk menikmati masakan restoran itu. SILA LA DATANG ke BAN PECAH...

dibawah adalah beberapa gambar yang sempat aku dan krew(kulaan n my hubby) snap untuk tontonan...menakjubkan


pic yang paling aku suke

antara air dan langit

menikmati es kacang..enak sekali(mcm indon punyer bahase plak)

jom balik..dah mahgrib

6 comments:

  1. bestnye Kg dia ade mcm tuh..... ngee

    ReplyDelete
  2. hahha blog terbaik~ mengisahkan kampung.. :) ehh pix yang diambil nih dah diedit ke? lawo~

    ReplyDelete
  3. pic bagi brightness jer....hehehe..terima kasih

    ReplyDelete